Patinets elèctrics, la nova moda regulada per una normativa

Utilitzes el patinet elèctric per anar a la feina? O t’has plantejat comprar-ne un?


La mobilitat amb vehicles de mobilitat personal (VMP) i en concret, els patinets elèctrics, s’han convertit en un mitjà de transport urbà consolidat amb una normativa pròpia. Aquesta tendència està en augment, ja que anteriorment les persones feien servir el transport públic i ara estan buscant altres solucions per moure’s, i el patinet elèctric és el gran protagonista.

Els VMP van arribar com una alternativa ecològica, eficient i pràctica, ja que eren fàcils de conduir i transportar, i durants els últims mesos han interromput amb força entre la mobilitat de les persones, especialment entre els més joves.

El fet de tenir tant èxit entre la societat, ràpidament va sorgir la necessitat de regular el seu ús, i les autoritats de trànsit de seguida van aplicar normes per circular d’una manera correcta i pacifica entre els ciutadans, ja que conduir un patinet elèctric és com conduir un vehicle, pel fet de ser motoritzat.

Els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals de Catalunya, han editat fins a 15.000 fulletons informatius on es detallen les normes que han de tenir en compte quan se circula amb patinet elèctric. Entre elles, està prohibit circular per la vorera, anar amb un acompanyant o portar els auriculars connectats, entre d’altres. Qualsevol persona que incompleixi alguna de les normes establertes per les autoritats, està incomplint la normativa i per tant pot acabar sancionat pel seu comportament antireglamentari i posar en risc la integritat física dels usuaris.

Comparteix